Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Sint Laurens
 
 
GELOOFSGEMEENSCHAP GELOOFSGEMEENSCHAP
In Sint Laurens willen we door te vieren, te dienen en te leren met elkaar op zoek gaan naar de kern van ons geloof en daarbij treden in de voetsporen van Jezus, die ons op het spoor bracht van de God van Israël. We laten ons daarbij inspireren door de traditie en bieden ruimte voor beleving. Er is volop aandacht voor de inhoud en ruimte voor verschillende geloofsopvattingen, zonder deze te gieten in dogma’s als vaststaande zekerheden.
 
Wij vinden het een uitdaging om te laten zien en horen wat kerk zijn nu betekent. Er ligt dan ook een grote nadruk in onze kerken op het gezamenlijk oppakken van verschillende activiteiten. Getuigen in woord, daad en gemeenschapszin.
 
De kerken in Sint Laurens vertegenwoordigen een brede groep betrokken mensen. Ook breed in die zin dat er veel mensen van buiten de gemeentegrenzen zich graag bij ons aansluiten. Sommigen zijn elke week in één van onze kerken. Anderen volgen het gemeenteleven via de het kerkblad of beluisteren de diensten via de Preekservice of komen soms eens binnenlopen bij een activiteit. Wij zijn blij en dankbaar dat zoveel mensen op hun eigen wijze bijdragen aan onze gemeente.
 
Een kerkelijk gemeente is altijd in ontwikkeling. Dat geldt ook voor ons. De samenleving verandert en daarmee ook de wijze waarop wij met elkaar vorm willen en kunnen geven aan het protestantse gemeenteleven in Sint Laurens. 

De kerk is uw aandacht waard!


 
terug
 
 
 
 

Protestantse Gemeente Sint Laurens
datum en tijdstip 01-09-2019 om 10.00, Dorpskerk, Van Cittersstraat 69
meer details

Protestantse Gemeente Sint Laurens
datum en tijdstip 08-09-2019 om 10.00 uur, Dorpskerk, Van Cittersstraat 69
meer details

Protestantse Gemeente Sint Laurens
datum en tijdstip 15-09-2019 om 10.00 uur; koffiedrinken; startzondag??
meer details

Protestantse Gemeente Sint Laurens
datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur, Dorpskerk, Van Cittersstraat 69
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.