Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Sint Laurens
 
 
laatste zondag Kerkelijk jaar laatste zondag Kerkelijk jaar
Gedachtenis van de overledenen.
Op 24 november vieren we in de kerk de laatste zondag van het kerkelijk jaar.In deze dienst gedenken we traditiegetrouw de overledenen van het afgelopen jaar.
Het is een goede gewoonte om met de naaste familie, vrienden en bekenden  in de dienst stil te staan bij het verlies van hun liefsten.
De kerk heeft dan een speciale kleur en klank, plechtig en emotioneel geladen, de laatste zondag voor Advent, de periode voor de kerst.
De namen van de overledenen worden genoemd, er wordt een kaars ontstoken opdat wij niet vergeten dat zij licht brachten in ons leven, hoe klein of groots ook.
Omdat gemis niet slijt, wij er mee moeten leren leven of we willen of niet.  Ieder van ons krijgt bovendien  aansluitend de kans een kaarsje aan te steken voor mensen die niet meer in ons midden zijn maar wel dierbaar en onvergetelijk voor ons leven.
Op deze manier maken we ook ruimte voor verdriet van langer geleden.
Weet u welkom, ook als u niet of maar zelden in de kerk komt.
Op die dag staan we samen even stil in de tijd, we denken terug aan wat was. Zo willen we in deze dienst gedenken hoe levenden en gestorvenen met elkaar verbonden zijn, vanuit het geloof dat God ons allen draagt in Zijn liefdevolle trouw. We lezen de bijbel, weerbarstige taal die oproept tot verzet en overgave, vermaning, bescheidenheid, troost, moed om te sterven, leven zolang je kunt. Rouw kent geen vooraf uitgestippeld pad.
Dat weet de Eeuwige alleen.
God is trouw door de dood heen, meer is niet nodig.
Samen met allen die ons zijn voorgegaan mogen wij leven van Gods oneindige liefde en barmhartigheid met vallen en opstaan, vragen en twijfels, maar altijd geborgen bij God.
Namens de protestantse gemeente,
Ds. Anke Dekker
 
terug
 
 
 
 

Laatste zondag Kerkelijk jaar
datum en tijdstip 24-11-2019 om 10.00 uur
meer details

Protestantse Gemeente Sint Laurens
datum en tijdstip 24-11-2019 om 10.00 uur, Dorpskerk, Van Cittersstraat 69
Laatste zondag van het kerkelijk jaar.
We dinken na afloop van de dienst gezamenlijk koffiemeer details

Protestantse Gemeente Sint Laurens
datum en tijdstip 01-12-2019 om 10.00 uur, Dorpskerk, Van Cittersstraat 69
1e adventmeer details

Middag 70 plus
datum en tijdstip 17-12-2019 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.